Iran er et stort og smukt land, med masser af kultur, liv og et særpræget miljø end hvad vi kender til i Danmark. Det kan være svært at besøge Iran alene, da det blandt andet er så anderledes end det, som vi kender til.

 

Jeg ved hvordan det er at komme til et andet land, hvor man hverken kender sproget, kulturen og de forskellige seværdigheder og derfor, vil jeg gerne tilbyde at hjælpe andre, så de kan se, høre, smage og lugte Iran som de lokale gør.

 

Kommentar:

 

Hjemme igen og slut med at have "popstar status" som vesterlændinge turist i Iran.

 

Jeg har haft den priviligerium, at Nasi Habibi havde tilbudt en venne rundtur i Iran som tolk og lokalkendt. Vi har levet som "konger og baroner" ligesom fyrsterne gjorde, i datidens forhold og gode historier fra miljøer mellem 300 år 7000 år gamle.

 

Her er enormt billigt og vi ser kun et par turister hver dag, så det bliver nok et større turist land i fremtiden, fordi her virker sikkert og man bliver beskyttet af skjulte "øjne".

 

Iranernerne er meget hjælpsomme og for gavmilde til, at sige en pris på ønsket turist ydelse og hjælp, så man donere et passende beløb for oplevelser og tilfældige private transport samt husly, fantastisk gæstfrie og ærlige mennesker.

 

I Iran er det ikke tilladt at anvende Facebook you-tube og lignende, så de er meget nysgerrige på at vide,hvilket liv der er uden for Irans lukkede grænse,r så vi har været modeller til mange fotos og glade håndtryk..

Tur til Iran.

 

 

Der er 3 byer, som jeg ved sikkerhed kan anbefale og som jeg kan vise rundt. Det er 3 smukke byer og med masser af historie. Teheran, Kashan, Isfahan.

 

Teheran er Irans hovedstad og er særdeles kendt for deres mange smukke parker, Azadi-tårn, og Tabiat Bridge. Der er mange religiøse steder spredt rundt i byen og der er lige fra gamle til nybyggede, herunder moskeer, kirker og synagoger. Teheran er også kendt for deres mange indkøbsmuligheder, lige fra traditionelle basarer til moderne indkøbscenter.

 

Kashan er en stor by, som er under stor udvikling. Kashan er internationalt kendt for deres mange tekstile fremvisninger, som for eksempel tæpper og silke. Derfor er det også Kashan som har de fleste tæppevævningsfabrikker og et marmor og kobberindustri.

Kashan er udover deres industri og kendt for, at have en af de mest berømte haver i Iran (Bagh-e Fin) . Denne smukke have med pool og plantager blev designet til Shah Abbas (Irans konge i 1852), som en klassisk persisk vision af paradis.

 

Isfahan er den tredjestørste by i Iran og er meget kendt for sin persiske arkitektur, med mange smukke boulevarder, overdækkende broer, paladser og moskeer. Udover har byen et stort udvalg af historiske monumenter, som malerier, historie og arkitektur. Isfahan har også det 5 største indkøbscenter i verden. Isfahan er udover kendt for sit smukke ydre men også for deres tæpper, kunsthåndværk og deres specifikke søde og traditionelle fødevare.

 

 

 

 

De kan høre mere om turen, ved at skrive til;

Nb@nasi.dk